opc_loader

Alko Mammut Mover M-CHASSIS Type M20

Artikelnr: 1502056
2.095,00
Beschrijving

AL-KO AMS Mammut


De AMS Mammut is het caravan-rangeersysteem van AL-KO. De Mammut heeft de modernste technologie waardoor uitermate nauwkeurig rangeren mogelijk is. De mover kan een caravan tot een maximaal gewicht van 2200 kg in beweging brengen. Wij adviseren de mover voor caravans tot 1700 kg. De Mammut heeft dan voldoende kracht om grotere keg (>18% helling) op te komen.

Er zijn enkele duidelijke (positieve) verschillen tussen de Mammut en movers van andere merken. De afstandsbediening beschikt over een joystick, de mover is in een aluminium behuizing gebouwd en u verliest met de Mammut model M geen bodemvrijheid.
Verder heeft de AL-KO Mammut als voordelen dat de mover met een totaalgewicht van slechts 32 kilo (fabrieksopgave) bij het model M (boveninbouw) de lichtste is in zijn klasse. Volgens de fabrikant heeft de mover een voordeel door de ongecompliceerde, comfortabele eenhandsbediening, evenals een traploze snelheidsregeling en een traploze besturing middels een joystick. De revolutionaire en tot heden enige afstandsbediening met joystick is ergonomisch gevormd. De joystick maakt exact manoeuvreren mogelijk, de mover is eenvoudig te bedienen met in totaal slechts 4 knoppen. Twee knoppen met de functie voor het aandrukken van de rollen en twee knoppen voor het weer terugzetten ervan. Het bedienen met de joystick gaat eenvoudig en u kunt de mover sneller en langzamer laten lopen door de joystick meer of minder naar voren te bewegen. Voor optimale bediening is het wel nodig om als u eerst naar voren gaat en dan naar achteren de joystick in de middenpositie terug te laten komen.

In deze mover wordt een AC motor gebruikt. Er zit dus een omvormer in van 12 Volt gelijkstroom naar een wisselspanning. Het voordeel van een AC motor is dat deze ook bij lagere snelheid maximale kracht aflevert. Daarom kan de mover ook bij lage snelheden zonder problemen de caravans blijven bedienen. Het tweede voordeel is dat AC motoren bedrijfszekerder zijn dan een DC motor.

alko-mammut-gemonteerd.jpg

Door de joystick zijn de snelheid en de bochten bij de aanloop traploos regelbaar. Een Softstart- en Softstop-functie voor een zacht aanrijden en stoppen maken eenvoudig rangeren op een kleine ruimte mogelijk. Het systeem kan op de plaats 360 graden draaien. Het aankoppelen aan het trekkende voertuig is makkelijk te realiseren. Het systeem beweegt de caravan traploos met een maximale snelheid tot 0,5 km/u (14 cm/s). De mover werkt op hellingen tot 28 procent. De mover werkt ook als een rem, hij rijdt niet terug op een helling. Het overwinnen van hoogteverschillen tot 4 centimeter is geen probleem.

Het aandrukken en afhalen van de robuuste aandrijving aan de wielen van de caravan gaat automatisch per druk op de knop van de afstandsbediening.

De AL-KO mammut is beveiligd op een unieke wijze tegen ongeoorloofd gebruik. De afstandsbediening moet over een in disselafdekking geïntegreerde sensor worden gehaald. Dan pas wordt de mover geactiveerd en kunnen de aandrijfrollen op de wielen van de caravan aangedrukt worden. Als het systeem 100 seconden niet gebruikt wordt, gaat het automatisch uit.
Al-Ko Mammut mover magneetschakelaar

Montage onder een Kip Kompakt caravan. Dit is het speciale Kip model met een 18CM chassis zodat deze mover gemonteerd kan worden:
2011-kip-kompakt-alko-m-foto-1.jpg

2011-kip-kompakt-alko-m-foto-2.jpg

2011-kip-kompakt-alko-m-foto-3.jpg

Het rangeersysteem is van een beschermkap voorzien. Deze kap is gemaakt van hoogwaardig aluminium en is compact en elegant. De kap beschermt de motoren en elektronica voor spatwater en steenslag. Zelfs zouthoudende vochtigheid, oliën, benzine of UV-stralen kunnen de compleet afgeschermde en daardoor corrosievrije aandrijving niets doen. Door de bescherming zijn lange stallingtijden in de winterstalling of in de zomer op de camping geen probleem. De elektronica is beschermd tegen condens, dus ook temperatuurverschillen beïnvloeden de functionaliteit niet.
U kunt er voor kiezen om bij elk aanschakelen van de afstandsbediening een oerkreet te laten horen, deze functie kan ook uitgezet worden.

Boven- of onderinbouw


Er zijn twee modellen AL-KO Mammut movers. De onderinbouw variant is niets anders dan alle andere movers. Er is een montagestang nodig die onder het chassis loopt. U raakt zodoende ongeveer 6 centimeter bodemvrijheid kwijt. De boveninbouw variant (model M) heeft deze stang niet onder het chassis lopen, u heeft dan de maximale bodemvrijheid. Doordat er een patent is afgegeven, is AL-KO de enige fabrikant die dit mag aanbieden.

De caravans vanaf 2009 met AL-KO chassis hebben vaak een ingestanste M (van Mover of van Mammut). Deze chassis zijn voorbereid voor montage van een boveninbouwmover. De Al-ko Mammut mover boveninbouw is dan direct te monteren aan het chassis. De mover wordt eenvoudig aan de beide chassisbalken in rijrichting voor de as geïnstalleerd. De montage is alleen mogelijk indien de gaten op het chassis vrij te bereiken zijn, soms zit hier een slang van de verwarming en bij sommige Fendt caravans met verlaagde instap voor de wielen kan dit een probleem zijn. Het verplaatsen van de waterafvoer is normaliter geen probleem.

Zie hier de inbouwmaten van de Mammut mover:
Al-Ko Mammut inbouwmaten


 

Beoordelingen (0 )
Alko Mammut Mover M-CHASSIS Type M20 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Alternatieve artikelen:

Gratis verzending!


Uitgezonderd voortenten
Pakket Nederland € 6,50
Pakket België € 9,95
Pakket Duitsland € 9,95

Klantenservice

     

Merken
Betaalmethoden

iDeal PayPal Visa

Hot Item !

Gastenboek
D.J. van Straalen 
Ik heb zojuist een powerXtreme accu voor de...
yohann gostiau 
Geweldige site waar ik mijn stuk kon vinden...
Laatst bekeken items